Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Student Corner: ‘Met onze podcast kunnen ouders hun kinderen beter betrekken bij het palliatieve proces’

Hoe communiceer je met kinderen tijdens het palliatieve proces van een naaste? Carolien Verheyen, Kaat Van Gestel, Elise Deproost en Ellen Van Mol ontwikkelden daarvoor een brochure, een podcast én een troostboekje.
troostboekje palliatieve zorg
Kaat: ‘Het Wit-Gele Kruis is erg enthousiast. Zij gaan de brochure, met daarin een QR-code voor de podcast en het troostboekje, beschikbaar stellen voor alle thuisverpleegkundigen in Vlaanderen.’
Premium

Hoe kwamen jullie erbij om

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een proefabonnement. Zo kun je direct dit artikel verder lezen. Na een maand stopt het proefabonnement automatisch.


  • Lees onbeperkt alle premium artikelen en alle magazine-artikelen
  • Vakkennis vergroten met de Nursing Challenge
  • Toegang tot handige tools op de website

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

  1. Prachtig onderwerp! Op onze palliatieve eenheid hebben wij de luxe om een psychologe aan boord te hebben die zich hier specifiek mee bezighoudt. Aan ons inderdaad te polsen bij de familie of ze hiervoor open staan. Wat mij opvalt is dat ouders vaak vanuit hun eigen angst bepalen dat het kind ‘er niet tegen zal kunnen’. Maar juist er wèl over praten helpt het kind zowel nu, als ook later om beter met verlies om te gaan. De link naar de podcast, de brochure en het troostboekje interesseren mij heel erg!!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.