Home FAQ

FAQ

Heb je een vraag over Nursing.be, jouw abonnement of BSL-account? Op onze FAQ pagina vind je de antwoorden op veelgestelde vragen.

Online

Sommige artikelen op onze website of in onze e-mailnieuwsbrief hebben de aanduiding  ’Premium’. Dit zijn artikelen speciaal voor abonnees. Zodra je een abonnement hebt afgesloten, krijg je onbeperkt toegang tot al deze vakinformatie. Wil je het eerst uitproberen? Kies dan voor een gratis proefmaand!

Als je wilt reageren op artikelen en berichten wilt opslaan heb je een BSL-account nodig. Heb je nog geen account? Maak dan hier jouw BSL-account aan.

Heb je al een BSL-account maar nog geen abonnement, dan kun je dit online afsluiten. Let er tijdens het aanschaffen wel op dat je in het bestelproces het e-mailadres gebruikt van jouw Nursing-profiel.

Heb je al een betaald Nursing-abonnement, maar geen Nursing-profiel? Maak dan hier gemakkelijk een BSL-account aan. Let op! Gebruik het e-mailadres waarmee je jouw abonnement hebt aangeschaft. Aan dit e-mailadres is de onbeperkte toegang tot Nursing.be gekoppeld. Wil je liever een ander e-mailadres gebruiken? Neem dan contact op met onze klantenservice via +32 11 470001 (ma – vrij 08.30-17.30).

Moet je steeds opnieuw inloggen op Nursing.be? Dit kan te maken hebben met verkeerde informatie die is opgeslagen in de cookies van je apparaat en browser. Wij raden je aan om eenmalig de cookies van de browser te verwijderen en opnieuw in te loggen.

Je kunt via deze pagina een nieuw wachtwoord opvragen. Je krijgt dan, na het invullen van jouw e-mailadres, een link gemaild. Met behulp van deze link kunt je jouw wachtwoord opnieuw instellen.

Als je e-mailadres is gewijzigd dan horen we dit graag van je. Geef de wijziging door via deze pagina.

Proefmaand

Met de Nursing Vlaanderen proefmaand krijg je toegang tot alle informatie en artikelen op Nursing.be. Met de proefmaand heb je een maand lang gratis toegang tot de website. De proefmaand loopt automatisch af, je zit nergens aan vast.

Abonnement

Informatie over een abonnement op Nursing Vlaanderen kun je hier vinden. Als je een abonnement wilt afsluiten ga je via de button naar de webshop van Bohn Stafleu van Loghum (BSL.nl/shop). In de webshop van onze uitgever kun je gemakkelijk jouw Nursing abonnement afsluiten.

Dit klopt. Wanneer je een abonnement af wil sluiten op Nursing Vlaanderen kom je op de webshop van Bohn Stafleu van Loghum terecht. Bohn Stafleu van Loghum is de uitgeverij achter Nursing.

Jouw abonnement op Nursing Vlaanderen gaat direct in, na je bestelling ontvang je per e-mail instructies voor het aanmaken van je persoonlijk account.

Abonnementen kunnen op elk gewenst moment ingaan. Na het eerste loopjaar wordt een abonnement automatisch verlengd, tenzij twee maanden voor de vervaldatum is opgezegd via het daarvoor bestemde formulier. Als vakuitgave hanteren wij de opzegregels uit het verbintenissenrecht. Wij gaan er van uit dat je het abonnement uit hoofde van jouw beroep afsluit.

Controleer eerst of je nog bent ingelogd. In sommige situaties is het nodig op opnieuw in te loggen. Lukt dit niet? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Het klantnummer kun je bovenaan je factuur vinden.

Als je wilt overstappen op een goedkoper abonnement, is dit mogelijk aan het einde van je huidige abonnementsperiode.

Overstappen naar een duurder abonnement is op ieder gewenst moment mogelijk. Om je abonnement te wijzigen kun je hier contact opnemen met onze klantenservice.

We hopen natuurlijk dat we je met Nursing Vlaanderen lang mogen blijven ondersteunen in je werk en dat je het ons laat weten als je verbeterpunten voor Nursing Vlaanderen ziet.

Wil je toch opzeggen? Dat kan 2 maanden voor het einde van je abonnementsperiode via dit formulier.
Je kunt helaas niet telefonisch opzeggen.

Financieel

Wil je een Nursing Vlaanderen abonnement afsluiten? In de BSL shop kun je jouw abonnement betalen per factuur of acceptgiro.

Je kunt bij een bestelling van abonnementen, zoals Nursing, of bij een zakelijke bestelling op factuur kopen. De factuur ontvangt je apart en is afkomstig van Springer Media B.V.. Bij betaling vragen we je om het factuurnummer en je klantnummer te vermelden. Je kunt deze gegevens op je factuur vinden.

Het rekeningnummer van Nursing voor handmatige betalingen is ons Duitse rekeningnummer van Springer Media B.V. Onze bankgegevens zijn:

Deutsche Bank AG, Berlin
Unter den Linden 13-15
10117 Berlin
Germany

IBAN: DE76 1007 0000 0034 8565 00
BIC: DEUTDEBB
Account Holder: Springer Media B.V.

Vermeld bij je betaling altijd jouw factuurnummer en klantnummer.

Aangezien dit een Duits bankrekeningnummer is, moet je bij het overmaken kiezen voor ‘buitenlandbetalingen’. Als je liever een overboeking doet naar een Nederlandse bankrekening, dan kun je ook het onderstaande Nederlandse bankrekeningnummer gebruiken.

Deutsche Bank AG, Amsterdam
De Entree 99 – 197
1101 HE Amsterdam

IBAN: NL62 DEUT 0265 2400 50
BIC: DEUTNL2A
Op naam van: Springer Media B.V.

Ja, dat klopt. De financiële administratie van Nursing wordt uitgevoerd door Springer Media B.V.. Wij zijn onderdeel van de internationale wetenschappelijke uitgeverij Springer Nature, dat is gevestigd in Duitsland en bankiert bij de Deutsche Bank AG, Berlin.

Je kunt ook ons Nederlandse bankrekeningnummer gebruiken:

IBAN: NL62 DEUT 0265 2400 50. Op naam van: Springer Media B.V.

Vermeld bij je betaling altijd jouw factuurnummer en klantnummer.

Congressen

Ja, indien het congres nog niet volgeboekt is, is het mogelijk om jezelf op de dag zelf nog te registeren bij de registratiebalie.

Ja, het is mogelijk om jouw inschrijving op een andere naam te laten zetten. Stuur hiervoor een e-mail met de gegevens van de persoon die jouw inschrijving gaat overnemen (in ieder geval naam, functie en e-mailadres) naar aanmelder@bsl.nl. Op de dag zelf kun je het ook eventueel nog aan de balie regelen.

Bij verhindering kan je altijd een vervanger van jouw inschrijving gebruik laten maken. Wil je hier geen gebruik van maken dan kun je jouw inschrijving annuleren.

Je inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren (post/e-mail). Annuleer je tot vier weken voor aanvang van het event, dan brengen wij € 50 p.p. (incl. btw) aan administratiekosten in rekening.

Bij congressen met een deelnameprijs vanaf € 750 p.p. (excl. btw) bedragen de administratiekosten € 250 p.p. (incl. btw). Bij een congres met een deelnameprijs van minder dan € 100 p.p. (excl. btw) bedragen de administratiekosten € 35 p.p. (incl. btw). Meld je jezelf binnen vier weken voor aanvang af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen.

Als je bij inschrijving nog geen workshopkeuzes kon maken, dan sturen we je een bericht zodra de workshopinschrijving van start gaat. Dit bericht ontvang je op het e-mailadres waarmee je je hebt aangemeld.

Het is mogelijk te wisselen van workshop indien de workshop van jouw keuze nog niet vol zit. Stuur dan een e-mail met je nieuwe keuze naar aanmelder@bsl.nl.

Ja, wanneer je de juiste gegevens aan ons heeft verstrekt, verwerken wij jouw accreditatiepunten binnen zes weken na aanvang van het congres.

Wil je alsnog in aanmerking komen voor accreditatiepunten stuur dan een e-mail met jouw BIG- of relatienummer naar aanmelder@bsl.nl.

Ja, na afloop van het congres worden de presentaties online beschikbaar gesteld mits de spreker hier toestemming voor geeft. De link naar de presentaties ontvang je, samen met de evaluatie, één dag na het congres per e-mail.

We raden je aan om de link op te slaan als je een presentatie later wilt bekijken.

Indien je allergisch bent voor bepaalde ingrediënten of voedingsmiddelen, horen wij dit graag uiterlijk twee dagen voor het congres. Je kunt contact opnemen met onze klantenservice om jouw dieetwensen door te geven.

Onze congressen vinden plaatst op verschillende congreslocaties. Meestal zijn deze locaties goed bereikbaar voor deelnemers in een rolstoel en voorzien van liften en invalidentoiletten. Als je twijfelt of vragen heeft kun je kunt contact opnemen met onze klantenservice.

Op sommige congressen wordt er gefotografeerd en gefilmd. Wij gebruiken deze beelden voor een terugblik en ter promotie van volgende events. Wil je niet op de foto of video komen? Laat het ons dan bij de registratiebalie weten.

Nursing Challenge

In elke Nursing vind je twee artikelen met een online kennistoets. Deze toetsen mag je als abonnee maken. Je verdient hiermee accreditatiepunten én maakt kans op leuke prijzen.

De Nursing Challenge is exclusief voor abonnees. Het maakt niet uit of je een Nursing Vlaanderen of een Nursing Vlaanderen Combi abonnement hebt. Proefabonnees mogen gedurende hun proefmaand ook meedoen aan de Nursing Challenge.

Je hebt per kennistoets 3 kansen om deze voldoende af te ronden.

Om in aanmerking te komen voor accreditatiepunten moet een toets voldoende zijn afgerond. Je scoort een voldoende als je tenminste 70% van de vragen goed hebt beantwoord.

Als je op de Nursing website inlogt dan kun je vervolgens naar je profielpagina. Vul hier je BIG nummer en V&VN relatienummer in.

Tot 3 maanden na het maken van de kennistoets kunnen wij de accreditatiepunten voor je laten bijschrijven. Zodra je BIG nummer en V&VN relatienummer alsnog in je profiel op de Nursing website staan, geven wij de punten door. De bijschrijving van de punten duurt in dit geval een week. Na 3 maanden is het helaas niet meer mogelijk om punten bij te laten schrijven.

Punten worden dagelijks automatisch bijgeschreven. Let op dat je BIG nummer en V&VN relatienummer in je profiel op de Nursing website staan.

Alle deelnemers maken kans op de prijzen, het maakt niet uit wanneer je instapt. Wel wordt de score berekend over alle toetsen van een jaar. Je kunt ze alsnog maken, de artikelen en toetsen zijn het gehele jaar beschikbaar.

Als je een kennistoets voldoende hebt afgerond dan kun je zelf een certificaat printen.  Deze mogelijkheid wordt per kennistoets aangeboden via ons platform. Hiervoor moet je wel je volledige naam hebben ingevuld in je profiel op Nursing.nl.

De nieuwe Nursing Challenge wordt via onze eigen website aangeboden. We hebben er voor gezorgd dat de medicijnquizes van 2017 nog t/m juni 2018 beschikbaar zijn op het e-Nursing platform voor abonnees die hiervoor al een account hadden. Dit geldt niet voor de andere toetsen.

Om je profiel aan te vullen volg je de volgende stappen:

  • log in op nursing.nl
  • klik op profiel (naast uitloggen)
  • klik nu op het tabblad “profiel”
  • klik rechts op “gegevens aanpassen”
  • vul jouw profiel aan en klik rechts onder op “bijwerken”

Om in aanmerking te komen voor accreditatiepunten is het belangrijk dat je de gegevens zorgvuldig invult.

Is je vraag niet beantwoord?

Is jouw vraag niet beantwoord? Je kunt nog meer vragen vinden op de website van onze klantenservice. Vind je daar ook niet jouw antwoord? Of kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op via e-mail of bel ons: 030-638 3736 (ma – vrij 08.30-17.30).