Over ons

Nursing Vlaanderen is de vakwebsite voor verpleegkundigen in Vlaanderen. We brengen nieuws, verdiepende artikelen en achtergrondverhalen over relevante verpleegkundige thema’s als evidence based practice (EBP), omgaan met patiënten en wondzorg. We publiceren nieuwe berichten en artikels en versturen om de 2 weken een nieuwsbrief. Ook bieden we een platform aan verpleegkundigen om zich te laten horen via blogs en andere artikels.

Abonnees van Nursing Vlaanderen kunnen hun verpleegkundige vakkennis testen en bijschaven door mee te doen aan de Nursing Challenge: online kennistoetsen over klinische onderwerpen en medicatie.

Het is onze missie om verpleegkundigen inhoudelijk te ondersteunen en te inspireren, zodat zij topzorg kunnen leveren én met plezier en trots hun vak kunnen uitoefenen. We richten ons in de eerste plaats op verpleegkundigen in het ziekenhuis en de thuisverpleging, maar werken rond thema’s zoals ouderenzorg, medicatie en wondzorg die voor een brede groep verpleegkundigen interessant is.

Nursing Vlaanderen wordt uitgegeven door Bohn Stafleu van Loghum, onderdeel van Springer Media, uitgever van de Nederlandse vaktitel Nursing voor verpleegkundigen. De redactie van Nursing Vlaanderen wordt geadviseerd door de Nederlandse redactie maar opereert onafhankelijk. Daarbij wordt de Vlaamse redactie ondersteund door een redactieraad bestaande uit Vlaamse verpleegkundigen werkzaam bij de verschillende ziekenhuizen en thuiszorgorganisaties.

Verpleegkundigen kunnen zich abonneren op Nursing Vlaanderen om onbeperkt toegang te krijgen tot alle informatie op www.nursing.be. Wie Nursing Vlaanderen wil ontdekken, heeft een maand lang onbeperkt toegang via een gratis proefabonnement dat automatisch wordt stopgezet. Daarna kan worden overgeschakeld op een betalend abonnement. Voor studenten verpleegkunde geldt een studentenkorting van 50%.