Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 223 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Evidence Based Practice
EBP infuus

EBP: Wanneer starten met orale bloedverdunners na intraveneuze trombolyse bij herseninfarct?

Verpleegkundigen onderzochten hoeveel uur na trombolyse gestart kan worden met bloedverdunners bij patiënten na een herseninfarct.

Nursing Challenge Diabetes

Diabetes reguleren is maatwerk. Deze maand een Nursing Challenge met verpleegkundige aandachtspunten bij verstoorde bloedglucoseregulatie, labwaarden bij diabetes en veelgestelde vragen over insulinetoediening.
Ziektebeelden

Nursing Challenge Diabetes | Bloedglucose, HbA1c en andere labwaarden

Patiënten met diabetes meten vaak zelf hun bloedglucosewaarde, maar om de 3 à 4 maanden wordt ook het HbA1c bepaald. Wat zeggen beide waardes ook alweer? Een opfrislesje.
Ziektebeelden

Nursing Challenge Diabetes | 4 Veelgestelde vragen over insulinetoediening

De juiste injectieplaats kiezen, correct gebruik van de insulinepen, rotatieschema’s: allemaal heel belangrijk voor een optimale bloedglucoseregulatie. Toch is er soms nog onduidelijkheid over. Wij beantwoorden enkele veelvoorkomende vragen.
Ziektebeelden

Nursing Challenge Diabetes | Verstoorde bloedglucoseregulatie

Een chirurgische ingreep, koorts, infectie, braken, diarree: bij patiënten met diabetes kan de bloedglucosespiegel erdoor ontregeld raken. Wat zijn de verpleegkundige aandachtspunten?
Evidence Based Practice
EBP infuus

EBP: Zorgt blaasvulling vóór verwijdering van een verblijfskatheter voor een kortere tijd tot ontslag?

Voor verwijdering van een blaaskatheter wordt de blaas gevuld met NaCl om na mictie te kunnen controleren of de blaas goed is geledigd, de Trial Without Catheter (TWOC) procedure. Verpleegkundigen vroegen zich af of patiënten hierdoor eerder met ontslag kunnen.
De Verpleegkundige

Observeren van feces

Koperbruin tot donkerbruin: dat is de kleur van gezonde ontlasting. Veranderingen in de kleur of geur van feces kunnen allerlei oorzaken hebben. Bij welke observaties moeten de alarmbellen gaan rinkelen?
Ziektebeelden
nursing challenge ALS

Nursing Challenge: Verpleegkundige interventies bij ALS

ALS is een progressieve en fatale ziekte waarbij langzaam steeds meer spieren uitvallen. Hoe ondersteun je als verpleegkundige de patiënt bij zijn klachten en symptomen? Maak de toets bij dit artikel.
Verpleegtechnische handelingen
zelfkatheterisatie

Zelfkatheterisatie: wat als mijn patiënt het niet volhoudt, en andere vragen

Intermitterende zelfkatheterisatie biedt comfort voor de patiënt en een lagere kans op infecties. In de praktijk komen urineweginfecties toch regelmatig voor of slaat de patiënt het katheteriseren ‘een keertje’ over. We beantwoorden de meest gestelde vragen.

Verfijn de zoekresultaten