Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundige Nathalie Breugelmans: ‘Nursing Vlaanderen doorbreekt de barrière naar wetenschappelijke literatuur’

Nursing Vlaanderen wordt gemaakt met de hulp van een redactieraad van verpleegkundigen en studenten verpleegkunde. In dit artikel laten we Nathalie Breugelmans aan het woord.
Verpleegkundige Nathalie wil wetenschappelijke literatuur voor verpleegkundigen meer toegankelijk maken. (Foto: Nathalie Breugelmans)

Nathalie Breugelmans is niet alleen verpleegkundige in de mobiele equipe van het UZA, maar ook praktijklector aan de Karel de Grote Hogeschool Antwerpen en stagebegeleider. Gelukkig heeft ze nog tijd vrij om mee te denken met Nursing Vlaanderen.

Hoe zie jij je rol in de redactieraad van Nursing Vlaanderen?

‘Wetenschappelijke literatuur is voor verpleegkundigen van groot belang. Er is enorm veel kennis en informatie beschikbaar. Alleen is deze vaak moeilijk toegankelijk, en worden deze inzichten onvoldoende toegepast.

Nursing Vlaanderen doorbreekt deze barrière, en daar wil ik graag bij helpen. Ik ben zelf erg leergierig en vind het fijn om kennis door te geven aan collega’s en studenten.’

Wat is jouw missie als verpleegkundige?

‘Binnen een multidisciplinaire samenwerking streef ik er samen met mijn collega’s naar om een zo hoog mogelijke kwaliteit van zorg te bieden binnen elke levensfase. Het ondersteunen, begeleiden en bijstaan van patiënten en hun naasten staat hierbij centraal.

Daarnaast vind ik het belangrijk om als verpleegkundige te blijven evolueren. Het aspect van continu bij te leren en ontwikkelen is een belangrijke reden waarom ik verpleegkundige ben geworden.’

Wil jij niets meer missen van Nursing Vlaanderen?

Schrijf je dan in voor onze gratis Nursing Vlaanderen nieuwsbrief en ontvang elke twee weken onze beste artikelen in jouw mailbox!

Inschrijven

Vandaar ook je rol als praktijklector?

‘Inderdaad. Al 3 academiejaren begeleid ik studenten aan de Karel de Grote Hogeschool Antwerpen. Ook de stagebegeleiding van studenten binnen UZA neem ik voor mijn rekening.

Op die manier kan ik er mee voor zorgen dat stages en de inwerking van nieuwe medewerkers optimaal verlopen. Bovendien ondersteun ik met mijn opgedane ervaring nieuwe generaties verpleegkundigen.

Vanuit die rol ben ik ook lid van de Council Mentor/Coach in het UZA. Deze raad van verpleegkundigen wil de studentenbegeleiding en begeleiding van nieuwe medewerkers optimaliseren. We organiseren ook bijscholingen.’

Ook zin om lid te worden van de redactieraad van Nursing Vlaanderen en mee na te denken over interessante invalshoeken en relevante thema’s? Werk je in een ziekenhuis of als thuisverpleegkundige, of ben je student? Stuur een mail naar redactie@nursing.be en vertel ons wat je huidige functie of opleidingsniveau is en waarom je ons team graag komt versterken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.