Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundige Lina Fierens: ‘Nursing Vlaanderen stimuleert me om kritisch mee te denken’

In de redactieraad van Nursing Vlaanderen zitten diverse verpleegkundigen en studenten verpleegkunde. We laten je graag kennismaken met Lina Fierens van UZA.
Verpleegkundige Lina wil up-to-date blijven over alle wetenschappelijke ontwikkelingen. (Foto: Lina Fierens)

Lina Fierens werkt op de verpleegafdeling neurochirurgie en thorax- en vaatheelkunde. Als lid van de redactieraad denkt ze bij Nursing Vlaanderen mee over actuele onderwerpen en interessante thema’s.

Wat vind jij het mooiste aan het vak verpleegkunde?

‘Het feit dat je iets kan betekenen voor een ander persoon. Je verzorgt een patiënt niet alleen fysiek maar je doet zoveel meer.

Door bijvoorbeeld een kort gesprek aan te gaan of iemands haar te wassen kan je echt het verschil maken in de manier waarop ze de zorg in het ziekenhuis ervaren.’

Wil jij niets meer missen van Nursing Vlaanderen?

Schrijf je dan in voor onze gratis Nursing Vlaanderen nieuwsbrief en ontvang elke twee weken onze beste artikelen in jouw mailbox!

Inschrijven

Wat is de meerwaarde van Nursing Vlaanderen voor verpleegkundigen?

‘De Nederlandse Nursing vond ik al erg interessant. Er zijn echter heel wat verschillen tussen de zorg in Nederland en in België op vlak van wetgeving en organisatie, waardoor een Vlaamse versie echt wel nodig is.

Ook gebruiken we vaak een andere schrijfwijze of vakjargon. Zo wordt de glycemie in België weergegeven in mg/dl en in Nederland in mmol.’

Wat is jouw motivatie om deel uit te maken van de redactieraad van Nursing?

‘Van nature uit ben ik erg nieuwsgierig en leergierig. Dankzij Nursing Vlaanderen kan ik up-to-date blijven op het vlak van wetenschappelijk onderzoek binnen de verpleegkunde, zonder aan de slag te moeten met databases of internationale artikels.

De redactieraad stimuleert me bovendien om kritisch mee te denken: wat is er nodig, waar lopen we tegenaan, en vooral: waar liggen de opportuniteiten? Waarmee kunnen we aan de slag in het werkveld?’

Ook zin om lid te worden van de redactieraad van Nursing Vlaanderen? Werk je in een ziekenhuis of als thuisverpleegkundige, of ben je student? Stuur een mail naar redactie@nursing.be en vertel ons wat je huidige functie of opleidingsniveau is en waarom je ons team graag komt versterken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.