Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundige Jolien Wevers: ‘Het is een must om continu bij te blijven’

In de redactieraad van Nursing Vlaanderen zitten diverse verpleegkundigen en studenten verpleegkunde. Deze keer stellen we Jolien Wevers van Ziekenhuis Oost-Limburg (Genk) aan je voor.
Als lid van de redactieraad van Nursing Vlaanderen geeft verpleegkundige Jolien Wevers input vanuit haar werkveld. (Foto: Jolien Wevers)

Tijdens werktijd vind je Jolien Wevers terug op de dienst algemeen inwendige -oncologie. Daarnaast denkt ze vanuit de redactieraad mee over relevante onderwerpen en actuele thema’s voor Nursing Vlaanderen.

Wat houdt je functie exact in?

‘Ik voer op mijn afdeling de dagdagelijkse zorg uit. Mijn belangrijkste praktische taken zijn medicatie en chemo toedienen, het wassen en verzorgen van patiënten en wondzorg, al dan niet oncologisch.

Daar komt echter nog heel wat bij, zoals het emotioneel bijstaan van patiënten, het begeleiden van slecht nieuwsgesprekken en het assisteren van artsen bij bijvoorbeeld een beenmergpunctie op zaal.

Daarnaast heb ik een aantal studenten verpleegkundige onder mijn hoede. Zij mogen zorgen en taken uitvoeren onder mijn alziend toezicht (lacht).’

Hoe helpt Nursing Vlaanderen jou bij het uitoefenen van je job?

‘Ik vind het erg belangrijk om continu bij te blijven en op de hoogte te zijn van alle nieuwigheden. Als verpleegkundige is dat echt een must.

Bij Nursing Vlaanderen vind ik snel en makkelijk de informatie die ik nodig heb. Zo voel ik me ondersteund in mijn functie, zowel als verpleegkundige als jobinhoudelijk.

Als lid van de redactieraad kan ik input geven vanuit mijn werkveld. Het helpt me ook om mijn studenten nog beter te begeleiden.’

Wil jij niets meer missen van Nursing Vlaanderen?

Schrijf je dan in voor onze gratis Nursing Vlaanderen nieuwsbrief en ontvang elke twee weken onze beste artikelen in jouw mailbox!

Inschrijven

Tot slot: wat vind jij het fijnste aan verpleegkundige zijn?

‘Geen dag is hetzelfde. Er kan altijd wat onverwachts gebeuren, en daar hou ik wel van.

Ook de veelheid aan technieken die we als verpleegkundige toepassen vind ik erg leuk. En het begeleiden van toekomstige verpleegkundigen geeft me erg veel voldoening.’

Ook zin om lid te worden van de redactieraad van Nursing Vlaanderen en mee na te denken over interessante invalshoeken en relevante thema’s? Werk je in een ziekenhuis of als thuisverpleegkundige, of ben je student? Stuur een mail naar redactie@nursing.be en vertel ons wat je huidige functie of opleidingsniveau is en waarom je ons team graag komt versterken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.