Zelfzorg

Zelfzorg
boek Erik Franck

Erik Franck: ‘Er zijn minder verschillen tussen verpleegkundigen en artsen dan…

Nursing Vlaanderen sprak met professor Erik Franck over zijn boek over zelfleiderschap en wat dit concreet kan betekenen voor verpleegkundigen.
Zelfzorg
Veerle Dobbelaere

Veerle Dobbelaere: ‘Met 3 minuten zelfzorg per dag blijf je mentaal…

Sinds corona worden zorgverleners nog meer geconfronteerd met het belang van zelfzorg. Actrice en mental coach Veerle Dobbelaere legt uit hoe je met een minimum aan moeite je mentale gezondheid op peil houdt.
Zelfzorg

10 voedingstips bij nachtdienst van diëtist Michaël Sels

Wie regelmatig nachtdiensten doet of werkt in shiften, volgt best een aangepast voedingsritme. Deze en nog 9 andere tips serveerde diëtist Michaël Sels aan Nursing Vlaanderen.
Zelfzorg

Verpleegkundigen krijgen extra mentale ondersteuning via iklaadmeop.be

Naar aanleiding van 12 mei 2021, de Internationale Dag van de Verpleegkundige, wordt een nieuw digitaal portaal gelanceerd om zorgverleners mentaal te ondersteunen.
Zelfzorg
8 zelfzorgtips voor verpleegkundigen

8 tips om als verpleegkundige goed voor jezelf te zorgen

Als verpleegkundige is het belangrijker dan ooit om goed voor jezelf te zorgen. Lees hier de 8 zelfzorg tips van Nursing Vlaanderen.
Zelfzorg
slapende vrouw in bed

Zo slaap én presteer je goed bij ieder type dienst

Van powernappen en beweging tot wanneer welke voeding: slaapdeskundigen Aline Kruit en Irma Leijten delen tips over slaap en functioneren bij wisselende diensten.
Zelfzorg
Prof. dr. Elke Van Hoof

Prof. dr. Elke Van Hoof: ‘Verpleegkundigen vertonen enorme veerkracht en aanpassingsvermogen’

Al meer dan een jaar staan verpleegkundigen onder verhoogde druk als gevolg van covid-19. Nursing Vlaanderen sprak met traumapsycholoog prof. dr. Elke van Hoof. ‘Verpleegkundigen verdienen onze mentale en praktische steun.’

Over zelfzorg

Hoe zorg je als verpleegkundige ook voor jezelf? Hoe bewaak je je grenzen en behoud je een gezonde work-life balance?

Lees meer

Van mensen die in de zorg werken, is algemeen geweten dat zij het minste aan zelfzorg doen. Zorgverleners zijn vaak zo gefocust op de zorg voor anderen dat ze zichzelf vergeten én voorbijlopen. En dat is er door de coronacrisis zeker niet op verbeterd. Nu, meer dan ooit, is het belangrijk om als verpleegkundige je grenzen te bewaken en op tijd op de rem te gaan staan. Want ook voor verpleegkundigen geldt: voorkomen is beter dan genezen. We ondersteunen je graag met tips en advies.