Studenten

Studenten
specialisaties ziekenhuizen

Eind dit jaar alleen nog postgraduaten: dit zijn de gevolgen voor…

Vanaf september zijn de banaba’s in de verpleegkunde definitief verleden tijd. De hogescholen stelden een volledig nieuw curriculum van postgraduaten samen. De student mag puzzelen.
Studenten
Foto Jella

Student Corner: ‘Verpleegkundigen, normaliseer aandacht voor seksualiteit bij oncologische zorgontvangers’

Hoe maak je seksualiteit en intimiteit bespreekbaar op een oncologische afdeling? Welke belemmeringen zijn er en hoe pak je ze aan? Jella Van Maele onderzocht het voor haar bachelorproef.
Beatrice verpleegkunde

Talent Beatrice: ‘Ik zal samen met mijn zoon afstuderen’

Beatrice Constantin (43) volgt een bacheloropleiding verpleegkunde aan Hogent. Het is voor haar een compleet nieuwe start, want vroeger was ze muziekleerkracht in Roemenië.
Studenten
student corner verpleegkunde cindy lau

Student Corner: ‘Muziektherapie verlaagt stress bij een coronarografie.’

Kan muziektherapie ingezet worden als alternatief voor midazolam bij een coronarografie? Studente verpleegkunde Cindy Lau onderzocht het voor haar bachelorproef.
De Verpleegkundige
jolien verpleegkundige

Student Jolien Wouters: ‘Ik wil een verschil maken voor mijn patiënten’

In de redactieraad van Nursing Vlaanderen zitten diverse verpleegkundigen en studenten verpleegkunde. Student Jolien Wouters stelt zich graag voor. 
Studenten
palliatieve ruben

Student Corner | ‘Met mijn simulatietraining kunnen studenten levenseindegesprekken leren voeren.’

Hoe kunnen studenten verpleegkunde beter voorbereid worden op end of life care? Ruben Van Rooy onderzocht het voor zijn bachelorproef. Hij ontwikkelde een simulatietraining voor studenten verpleegkunde.
Studenten
hanne intensieve zorgen

Student Corner | ‘Kinderen zijn waardevolle bezoekers op intensieve zorgen’

Biedt het toelaten van kinderen als bezoeker op een afdeling intensieve zorgen voordelen? En hoe begeleid je zo’n bezoek? Hanne Massonnet onderzocht het voor haar bachelorproef.
Studenten
merel copd

Student Corner | ‘De juiste dosis zuurstof maakt het verschil bij…

Wat is de optimale dosis zuurstof die je moet toedienen bij een COPD-patiënt? Merel Grieten onderzocht het voor haar bachelorproef.
De Verpleegkundige
Een Echte Job

Metejoor trekt lichtspoor door ‘Een Echte Job’

Gehesen in het smetteloos witte uniform van het Jessa ziekenhuis in Hasselt draaide Joris van Rossem, aka Metejoor, twee weken voltijds mee op de afdeling Revalidatie voor het tv-programma Een Echte Job. ‘Mijn respect voor de zorg is maal 20 gegaan.’
Studenten
MS

Student Corner | ‘Zelfmanagement bij MS vraagt om een andere verpleegkundige…

Hoe kan je als verpleegkundige zelfmanagement ondersteunen bij MS-patiënten? Welke rol moet je als verpleegkundige daarbij opnemen? Elise Peeters onderzocht het voor haar bachelorproef.

Over studenten

Als student verpleegkunde heb je heel wat te ontdekken, van praktische zaken over stages tot inhoudelijke zaken over je nieuwe vakgebied.

Lees meer

Wij verzamelen alle interessante informatie over en door studenten. Laat je inspireren door ervaringen en projecten van anderen en maak handig gebruik van de kennis en tips die worden gedeeld.