Studenten

Studenten
Verpleegkundige intensieve zorg ZOL, Angela Janssen.

Student Corner: ‘Hoe kan je reanimeren in prone positie?’

Sinds de covid-19 pandemie liggen heel wat patiënten in buikligging op intensieve zorgen. Maar hoe kan je CPR toedienen in prone positie? Angela Janssen onderzocht het voor haar bachelorproef.
Studenten

Student Corner: ‘Een checklist bij prone ventilation maakt verpleegkundige aandachtspunten concreet’

Sinds de covid 19-pandemie zijn we vertrouwd met prone ventilation. Heel wat patiënten op intensieve zorg worden behandeld in buikligging. Welke verpleegkundigen aandachtspunten zijn er bij deze behandeling? Studenten verpleegkunde Valerie Neefs, Cleo Van der Linden en Arianne Verhoeven ontwikkelden voor hun bachelorproef een checklist.
Studenten
Studenten in gesprek.

Gezocht: studenten voor de rubriek ‘Student Corner’

Ook zijn we op zoek naar verpleegkundigen die voor hun banaba of postgraduaat een bachelorproef maakten. Het gaat om onderzoeken die interessant zijn voor verpleegkundigen in het ziekenhuis en de thuisverpleging. Studeerde je af in 2021 en ontving je voor het werk een mooi cijfer? Deel jouw kennis met je collega’s en andere studenten en […]
Studenten

Student Corner: Kan een app motiveren tot vaccinatie tegen covid-19?

Waarom kozen jullie dit onderwerp? Sofie: ‘We werken allebei in de zorgsector en ondervonden aan den lijve de impact van covid-19: een verhoogde werkdruk en schrijnende situaties. Als verpleegkundigen staan we 100% achter de vaccins, maar we begrijpen dat ze veel twijfels oproepen. Daarom hebben we een tool ontwikkeld om zoveel mogelijk personen te motiveren […]

Opleidingstraject ‘Simuleer-kracht’ maakt startende verpleegkundigen veerkrachtiger

Expertisecentrum Zorgstroom (Karel de Grote Hogeschool) en Expertisecentrum Zorginnovatie (Hogeschool VIVES) startten in september 2019 samen het onderzoeksproject ‘Simuleer-kracht’. In een eerste fase onderzochten ze de behoeften van startende zorgprofessionals. Recent rondden ze de 2de fase af, waarbij ze een interventiestrategie ontwikkelden om de veerkracht van startende verpleegkundige te verhogen. De interventie bestond uit een […]
Studenten

Student Corner: Is een dosis-aerosol even effectief als een vernevelapparaat?

Wat is het meeste effectieve hulpmiddel voor inhalatietherapie bij patiënten met COPD of astma, een dosis-aerosol of een vernevelapparaat? Seppe Deckers ( 22 jaar, afgestudeerd verpleegkundige ) onderzocht het in zijn bachelorproef.
Studenten

Student Corner: ‘Studenten verpleegkunde onvoldoende beschermd tijdens coronastage’

In hoeverre was de veiligheid van stagiairs verpleegkunde voldoende gegarandeerd tijdens de eerste maanden van de covid-19 pandemie? Daan Michiels (21 jaar, afgestudeerd verpleegkundige) onderzocht het in zijn bachelorproef.
Studenten

Student Corner: Occlusiedrukmeting is een potentiële weaningparameter’

Kan occlusiedruk tijdens een ‘spontaneous breathing trial’ gebruikt worden als parameter voor weaningsucces of -falen? Senne De Bie (22) onderzocht het in zijn bachelorproef.
Studenten
Tunnel van groene takken.

Gastblog Nina: ‘Het VIO-statuut voor ‘verpleegkundige in opleiding’: daar word ik…

De pas afgestudeerde Nina is blij met de 1.000 onkostenvergoeding voor haar vierde schooljaar. Maar een structurele oplossing moet er nu echt komen.
Studenten
Geldbiljetten euro.

1.000 euro onkostenvergoeding voor bachelorstudenten verpleegkunde staat los van covid-19

Vierdejaars bachelorstudenten verpleegkunde krijgen net als vorig jaar een onkostenvergoeding. Het is een tegemoetkoming in de kosten, omdat de beloofde stagevergoeding er nog niet is.

Over studenten

Als student verpleegkunde heb je heel wat te ontdekken, van praktische zaken over stages tot inhoudelijke zaken over je nieuwe vakgebied.

Lees meer

Wij verzamelen alle interessante informatie over en door studenten. Laat je inspireren door ervaringen en projecten van anderen en maak handig gebruik van de kennis en tips die worden gedeeld.