Studenten

Studenten
student corner verpleegkundigen

Student Corner: ‘Het werk van verpleegkundigen is vaak onzichtbaar’

Wat was de rol van verpleegkundigen die in een sanatorium vol tbc-patiënten werkten? Tim Debroyer onderzocht het. Hij won er de Vernède Scriptieprijs 2022 mee.
Studenten
Fienly Versyck verpleegkundige

Student Corner: ‘Dankzij een gestructureerd overdrachtsblad behaal je tijdswinst’

Op welke manier kan de patiëntenoverdracht op de afdeling intensieve zorgen van een algemeen ziekenhuis efficiënter verlopen? En hoe kun je problemen die zich voordoen tijdens die overdracht het beste aanpakken? Over deze twee vragen boog Fienly Versyck zich voor haar bachelorproef.
Studenten
jade verpleegkundige

Student Corner: ‘Dankzij een persoonlijk moodboard voelen naasten zich meer betrokken’

Waarom is het goed om alle partijen te betrekken bij het zorgopnameproces van een geriatrische zorgontvanger met cognitieve en spraakproblemen? En hoe kan de betrokkenheid van familieleden verhoogd worden? Jade Blomme onderzocht het voor haar bachelorproef.
Studenten
jasmine student corner

Student Corner: ‘Erken het verdriet van de naaste’

Wat als je aan het rouwen bent terwijl je ernstig zieke en palliatieve dierbare nog leeft? En wat zijn aandachtspunten voor verpleegkundigen bij contact met rouwende dierbaren van een patiënt in zijn laatste levensfase? Jasmine Vandierendonck onderzocht het voor haar bachelorproef.
Studenten
compressietherapie kristy

Student Corner: ‘Compressietherapie is veel meer dan enkel windels aanbrengen’

Waarom is het belangrijk voor verpleegkundigen om kennis te hebben van compressietherapie, bijbehorende materialen én technieken? En wat is nodig om de therapie correct toe te passen? Dat was de vraag die Kirsty Michielsen zich stelde voor haar bachelorproef.
Studenten
Maartje Roskams studenten verpleegkunde

Student Corner: ‘Er bestaan vragenlijsten om de angst voor hypoglykemie in…

Wat is de impact van angst voor hypoglykemie bij patiënten met diabetes type 1 op hun mentaal welzijn, metabolische controle en kwaliteit van leven? En hoe kunnen zorgverleners daar het beste op inspelen? Maartje Roskams deed er in haar bachelorproef onderzoek naar.
Studenten
Foto Jella

Student Corner: ‘Verpleegkundigen, normaliseer aandacht voor seksualiteit bij oncologische zorgontvangers’

Hoe maak je seksualiteit en intimiteit bespreekbaar op een oncologische afdeling? Welke belemmeringen zijn er en hoe pak je ze aan? Jella Van Maele onderzocht het voor haar bachelorproef.
Beatrice verpleegkunde

Talent Beatrice: ‘Ik zal samen met mijn zoon afstuderen’

Beatrice Constantin (43) volgt een bacheloropleiding verpleegkunde aan Hogent. Het is voor haar een compleet nieuwe start, want vroeger was ze muziekleerkracht in Roemenië.
Studenten
student corner verpleegkunde cindy lau

Student Corner: ‘Muziektherapie verlaagt stress bij een coronarografie.’

Kan muziektherapie ingezet worden als alternatief voor midazolam bij een coronarografie? Studente verpleegkunde Cindy Lau onderzocht het voor haar bachelorproef.
De Verpleegkundige
jolien verpleegkundige

Student Jolien Wouters: ‘Ik wil een verschil maken voor mijn patiënten’

In de redactieraad van Nursing Vlaanderen zitten diverse verpleegkundigen en studenten verpleegkunde. Student Jolien Wouters stelt zich graag voor. 

Over studenten

Als student verpleegkunde heb je heel wat te ontdekken, van praktische zaken over stages tot inhoudelijke zaken over je nieuwe vakgebied.

Lees meer

Wij verzamelen alle interessante informatie over en door studenten. Laat je inspireren door ervaringen en projecten van anderen en maak handig gebruik van de kennis en tips die worden gedeeld.