De Verpleegkundige

De Verpleegkundige
witboek verpleegkundigen

De 3 mooiste passages uit het Witboek Verpleegkunde 2022

Waarom ben je een trotse verpleegkundige? Honderden verpleegkundigen vertellen erover in het Witboek 2022 van de Nederlandse verpleegkundige Aart Eliëns. De 3 mooiste verhalen staan in dit artikel.
De Verpleegkundige
maite verpleegkundige

Gastblog Maite: ‘Pre-shift anxiety is vervelend, maar je kunt er iets…

Maite is derdejaars hbo-v student en loopt stage. De dag voor haar dienst wordt ze soms overvallen door een lichte paniek (pre-shift anxiety). ‘Kan ik het wel aan?’
De Verpleegkundige
Verpleegkundigen in overleg en overdracht

Blog Filip: ‘Laten we vooral ook zelf bepalen waar ons vak…

Filip Haegdorens is verpleegkundige en postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit Antwerpen. Zijn passie: verpleegkundigen inspireren om hun stem te laten horen. Over dat onderwerp blogt hij vanaf nu voor Nursing.
De Verpleegkundige
verpleegkundige Filip Haegdorens

Nieuwe blogger: verpleegkundige en UA-onderzoeker Filip Haegdorens

Hoog tijd dat verpleegkundigen van zich laten horen, vindt Filip Haegdorens. Na een carrière als spoedverpleegkundige werd hij universitair onderzoeker en docent. Zijn bevlogenheid deelt hij nu ook in zijn blogs voor Nursing. Een kennismaking.
De Verpleegkundige
Pieter Dejaeger verpleegkundige gevangenis

Bijzondere werkplekken: de gevangenis

In deze reeks spreken we verpleegkundigen die buiten de ziekenhuismuren aan de slag zijn. Bijvoorbeeld in het leger, de gevangenis of de esthetische sector. Aan het woord: Pieter Dejaeger (41), verpleegkundige in de gevangenis van Sint-Gillis.
De Verpleegkundige
blog margriet juli

Blog Margriet: ‘Lieve stagiair verpleegkunde, houd vol. Je hebt een prachtig…

Ook voor verpleegkundige en voormalige communicatietrainer Margriet waren stages soms verwarrende of ronduit moeilijke ervaringen. Een doorleefde hart onder de riem aan het adres van stagiairs.
De Verpleegkundige
thuisverpleegkunde

Blog Kathleen: ‘Hoe ga ik om met een bezorgde moeder?’

Kathleen komt thuis bij een jongen die haar hulp nodig heeft. Alleen moet ze eerst nog even voorbij de moeder zien te komen.
De Verpleegkundige
thuisverpleegkundige

Thuisverpleegkundige Kathleen Merckx: ‘Ik kan zelf accenten leggen en ik sta…

In de redactieraad van Nursing Vlaanderen zitten diverse verpleegkundigen en studenten verpleegkunde. Deze keer stellen we Kathleen Merckx, thuisverpleegkundige in de regio Stekene, aan je voor.
De Verpleegkundige
bijzondere werkplekken defensie verpleegkundige

Bijzondere werkplekken: Defensie

In deze reeks spreken we verpleegkundigen die buiten de ziekenhuismuren aan de slag zijn. Bijvoorbeeld in het leger, de gevangenis of de esthetische sector. Deze aflevering: Elise Arrazola de Oňate (26), verpleegkundige in het brandwondencentrum van het Militair Hospitaal Koningin Astrid in Neder-over-Heembeek. 
liesbeth verpleegkundige

Talent Liesbet: ‘Het voelt alsof ik elke dag een andere job…

Liesbet Van de Velde (50) volgde een wonderlijk werkparcours: van de film- en tv-wereld naar een opleiding sociale verpleegkunde, vervolgens werkte ze een paar jaar in Australië en nu is ze diabetesconsulent in Gasthuisberg Leuven.

Over de verpleegkundige

Het mooiste beroep ter wereld? Wij vinden van wel! Maar als verpleegkundige krijg je elke dag met heel wat uitdagingen te maken. Hoe ga je hiermee om? En hoe doen andere verpleegkundigen dat? Laat je inspireren door hun verhalen en door onze tips.

Lees meer

Als verpleegkundige geef je het beste van jezelf. Elke dag opnieuw. Maar het is niet altijd makkelijk. De werkdruk is hoog en de werkomstandigheden zijn lang niet altijd optimaal. Hoe hou je het vol? En wat drijft jou en je collega’s? In deze rubriek vind je heel wat inspirerende verhalen van anderen, maar ook nuttige tips en adviezen.