De Verpleegkundige

De Verpleegkundige
mondmasker

Training door verpleegkundigen nodig voor juist gebruik PBM

Een onjuist gebruikt persoonlijk beschermingsmiddel, zoals een mondmasker, verhoogt het risico op een covid-19-besmetting bij zorgverleners. Een nieuw onderzoeksrapport pleit voor meer training en het inzetten van ziekenhuisverpleegkundigen als experts.
De Verpleegkundige

Agressie tegen verpleegkundigen piekt

Maar liefst 90% van de verpleegkundigen is het afgelopen jaar uitgescholden door patiënten of hun naasten. Iets meer dan de helft werd ook geconfronteerd met fysieke agressie.
De Verpleegkundige
palliatief zorg

Blog Ellen: ‘Vandaag staat jouw verdriet naast het bed’

Palliatief verpleegkundige en Nursing blogger Ellen schrijft haar ervaringen van zich af. Dat levert soms beklijvende woorden op.
De Verpleegkundige
verpleegkundige interview

Talent Veerle: ’Met mijn hond Romy deel ik blije momentjes uit‘

Talent Veerle Le Compte (50) is verpleegkundige op de afdeling fertiliteit van het Imeldaziekenhuis. Samen met haar border collie Romy (3) is ze vrijwilliger in WZC Den Olm. 
De Verpleegkundige
verpleegkundige blog

Blog Margriet: ‘Ik blijf dromen van een happy end.’

Verpleegkundige en voormalig communicatietrainer Margriet ervaart verwarring, frustratie en schuldgevoelens bij een patiënt die stilaan zijn autonomie verliest.
De Verpleegkundige
app voor verpleegkundigen

3 vragen over Naomi, de app om patiënten en hun familie…

De app ‘Naomi’, die de Hack4Health prijs won, is een handige app voor verpleegkundigen. De app ontzorgt patiënten en hun familie tijdens een opname op intensieve zorg.
De Verpleegkundige
verpleegkundigen pauze

Gastblog Kelly: ‘Ventileren is voor mij de manier om met deze…

Ons zorgsysteem dreigt steeds meer ontwricht te geraken door covid-19. Verpleegkundige Kelly ziet collega’s om zich heen uitvallen, maar kan zich gelukkig zelf sterk houden.
De Verpleegkundige
verpleegkundige blog

Blog Tineke: ‘De positivo in mij neemt de leiding’

Thuisverpleegkundige Tineke zoekt graag mee naar oplossingen voor haar patiënten. Ze laat zich niet snel ontmoedigen, mét resultaat.
De Verpleegkundige
Meisje maakt een vuist.

Enquête: Heb jij wel eens te maken met agressie?

Dat zorgmedewerkers regelmatig met agressie worden geconfronteerd, is bekend. Zo startte AZ Monica in september met een agressietraining voor haar medewerkers omdat verbale en fysieke agressie fors waren toegenomen. Hoe ervaar jij het? Nursing Vlaanderen vraagt zich af hoe verpleegkundigen het zelf ervaren. Ben jij het afgelopen jaar uitgescholden of zelfs fysiek aangevallen? Is er […]
De Verpleegkundige

Blog Ellen: ‘Je ne regrette rien’

Ellen maakte onlangs de switch van administratie naar verpleegkunde. Ze koos heel bewust voor de palliatieve afdeling. En daar heeft ze geen spijt van.

Over de verpleegkundige

Het mooiste beroep ter wereld? Wij vinden van wel! Maar als verpleegkundige krijg je elke dag met heel wat uitdagingen te maken. Hoe ga je hiermee om? En hoe doen andere verpleegkundigen dat? Laat je inspireren door hun verhalen en door onze tips.

Lees meer

Als verpleegkundige geef je het beste van jezelf. Elke dag opnieuw. Maar het is niet altijd makkelijk. De werkdruk is hoog en de werkomstandigheden zijn lang niet altijd optimaal. Hoe hou je het vol? En wat drijft jou en je collega’s? In deze rubriek vind je heel wat inspirerende verhalen van anderen, maar ook nuttige tips en adviezen.