Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Talent Lotte: ‘Laat de patiënt zich mens voelen, niet alleen ziek’

In deze nieuwe rubriek presenteren we Lotte Marechal (28). Ze combineert haar job als geriatrisch verpleegkundige in het Jessa ziekenhuis in Hasselt met een brugopleiding en haar gezin.
Talent Lotte doorstond de combinatie van werken, studeren, een peuter en de pandemie. (Foto: Lotte Marechal)

Waar ben je trots op?

‘Ruim een jaar geleden heb ik beslist dat ik verder wilde groeien in mijn carrière. Door de brugopleiding en het bijhorende diploma kan ik straks hopelijk op de neonatale afdeling aan de slag.

Tijdens mijn examens bleek ik plots covid-19 opgelopen te hebben, dat was geen lachertje. Ondanks deze tegenslag, was ik in ‘eerste zit’ geslaagd. Dat ik de combinatie van werken, studeren, een peuter en de pandemie zo goed heb doorstaan, maakt me wel trots op mezelf.’

Wat vind je zo leuk aan je werk?

‘In ons team bekijken we patiënten niet alleen als zieken. Ik maak tijd voor hen en ondersteun ook de omgeving van mijn palliatieve patiënten. Een recent overlijden in mijn familie heeft me heel gevoelig gemaakt voor de emotionele zorg die iedereen nodig heeft, naast de medische zorg. Het doet me deugd te weten dat ze de beste omkadering krijgen.

Daarnaast wil ik mezelf blijven ontwikkelen. Gelukkig krijg op mijn werk heel veel leerkansen. Ik volg nu ook de mentoropleiding, waardoor ik studenten nog beter zal kunnen begeleiden. Als ik straks stage doe voor mijn brugopleiding, weet ik dat ik een plekje heb in mijn ziekenhuis. Dat maakt dat ik elke dag met plezier kom werken.’

Kan niet zonder?

‘Ik kan niet zonder de knuffeltjes van mijn zoontje en mijn sociale contacten. Mijn man en ik zetten quality time ook hoog op de agenda.

Professioneel ben ik erg blij met mijn persoonlijke saturatiemeter, die ik van mijn ouders heb gekregen voor Kerst. Die helpt mij en mijn patiënten elke dag!’

Wil jij niets meer missen van Nursing Vlaanderen?

Schrijf je dan in voor onze gratis Nursing Vlaanderen nieuwsbrief en ontvang elke twee weken onze beste artikelen in jouw mailbox!

Inschrijven

Waar word je blij van?

‘Ik vind een goede sfeer belangrijk,  en dat je daar als verpleegkundige extra inspanningen voor doet. Gisterenavond heb ik het Limburgs volkslied gezongen met een 90- en 95-jarige patiënte op de kamer.

Als ik de lichtjes in hun ogen zie, weet ik dat ik de dag van mijn patiënten heb goedgemaakt. Op de afdeling ben ik ook diegene die graag een beetje sfeer maakt onder de collega’s, maar ik weet ook perfect wanneer ik de klik moet maken en het doorwerken geblazen is.

Wat is voor jou een belangrijkste gebeurtenis van de afgelopen tijd?

‘De impact van covid-19 staat natuurlijk met stip op 1. Tijdens de pandemie werd ik niet alleen ingezet op de covid-afdeling, maar ook op verschillende andere afdelingen waar ik eerder nog niet mee in contact was gekomen. Dat heeft me echt de ogen geopend over hoe andere afdelingen draaien, ik heb er ongelofelijk veel van geleerd.’

Waar zie je jezelf over 5 jaar?

‘Dan wil ik na mijn bacheloropleiding ook een postgraduaat neonatologie op zak hebben, zodat ik echt volop kan gaan voor mijn passie.

Hoewel ik geriatrie ook heel fijn vind, heeft de geboorte van mijn zoontje me doen beseffen dat ik graag iets wil betekenen op de neonatale afdeling.’

Heb jij een collega die een plaatsje in deze rubriek verdient, of heb je zelf een interessant verhaal? Laat het ons weten via redactie@nursing.be.

 

 

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.