Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Studente Nina Hertz: ‘Als verpleegkundige heb je zoveel mogelijkheden’

In de redactieraad van Nursing Vlaanderen zitten diverse verpleegkundigen en studenten verpleegkunde. Vandaag stellen we studente Nina Hertz aan je voor.
Studente verpleegkunde Nina Hertz houdt ervan om kort bij de patiënt te staan. (Foto: Nina Hertz)

Nina Hertz rondt momenteel haar laatste jaar af als student fase 4 Verpleegkunde aan het UCLL. Als lid van de redactieraad denkt ze bij Nursing Vlaanderen mee over actuele onderwerpen en interessante thema’s. We maken even kennis.

Je bent bijna afgestudeerd. Wat ga je daarna doen?

Nina: ‘Ik start binnenkort als verpleegkundige op een forensisch-psychiatrische afdeling. Cliënten met een interneringsstatuut worden er gerehabiliteerd.

We bouwen met een multidisciplinair team een vangnet rond de patiënt.

Dankzij dit netwerk kan hij opnieuw deelnemen aan het actieve leven en vormt hij niet langer een gevaar voor de samenleving of voor zichzelf.’

Wat vind jij het mooiste aan jouw vak als verpleegkundige?

‘Als verpleegkundige sta je kort bij je patiënt. Je kan mensen bijstaan op momenten dat ze dat het meeste nodig hebben, zowel fysiek als mentaal.

Bovendien leer je elke dag bij. Je kan je ook telkens opnieuw richten naar andere branches. Er is zoveel werk en er zijn zoveel mogelijkheden.’

Wil jij niets meer missen van Nursing Vlaanderen?

Schrijf je dan in voor onze gratis Nursing Vlaanderen nieuwsbrief en ontvang elke twee weken onze beste artikelen in jouw mailbox!

Inschrijven

Waarom is het belangrijk dat Nursing er nu ook is voor specifiek Vlaamse verpleegkundigen?

‘Verpleegkunde is een vak dat niet stilstaat. We worden voortdurend geconfronteerd met vooruitgang, nieuwe literatuur en technische ontwikkelingen.

Er is dus nood aan een platform waar we samen kunnen nadenken over hoe we het vak beoefenen. Ook is het belangrijk dat we ervaringen kunnen uitwisselen en leren van elkaar.’

Waarom maak je graag deel uit van de redactieadviesraad van Nursing Vlaanderen?

‘Nursing Vlaanderen helpt om Vlaamse verpleegkundigen te verbinden. Daar wil ik graag deel van uitmaken.

Ik zie het ook als een kans om zelf nog veel te leren over mijn vak en ervaringen uit te wisselen met andere verpleegkundigen.

Ook zin om lid te worden van de redactieraad van Nursing Vlaanderen? Werk je in een ziekenhuis of als thuisverpleegkundige, of ben je student? Stuur een mail naar redactie@nursing.be en vertel ons wat je huidige functie of opleidingsniveau is en waarom je ons graag komt versterken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.