Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Student Jolien Wouters: ‘Ik wil een verschil maken voor mijn patiënten’

In de redactieraad van Nursing Vlaanderen zitten diverse verpleegkundigen en studenten verpleegkunde. Student Jolien Wouters stelt zich graag voor. 
jolien verpleegkundige
Jolien Wouters: ‘In mijn jeugd kwam ik door ziekte in aanraking met verpleegkundigen. Die ervaringen neem ik mee in mijn opleiding.’

Waarom koos je voor de richting verpleegkunde? 

‘Deze studie was een late roeping. Ervoor werkte ik zeven jaar in de horeca. Door de pandemie verloor ik mijn baan. Dat gaf me de ruimte om even goed na te denken over waar ik naartoe wilde met mijn leven. Op televisie zag ik vaak hoe verpleegkundigen tijdens de verschillende covidgolven het verschil maakten en dat raakte me. Een stemmetje diep vanbinnen zei: dat wil ik ook! Hoewel verder studeren iets is dat ik van thuis uit niet heb meegekregen, besloot ik de sprong te wagen en schreef me in aan de hbo5-opleiding verpleegkunde in Genk, op campus Liza. Ondertussen zit ik in het tweede jaar en ik heb het me nog geen dag beklaagd.’ 

Wat spreekt je dan precies aan? 

‘Ik ben een zorgend type en wil er graag zijn voor anderen. Dat gaat verder dan verpleegtechnische handelingen. Ik was zelf een ziekelijk kind, ik heb veel tijd in het ziekenhuis doorgebracht en heb ettelijke operaties achter de rug. Ik ben dus een ervaringsdeskundige als het op verpleegkundigen aankomt (lacht), ik heb veel dingen gezien die bewonderenswaardig waren en helaas ook enkele ervaringen met hoe het niet moet. Dat hou ik in mijn achterhoofd wanneer ik zelf in contact kom met patiënten. Het zit in kleine dingen.’

Wil jij niets meer missen van Nursing Vlaanderen?

Schrijf je dan in voor onze gratis Nursing Vlaanderen nieuwsbrief en ontvang elke twee weken onze beste artikelen in jouw mailbox!

Inschrijven

Zoals? 

‘Ik had een paar jaar geleden een tijdelijke verlamming aan mijn linkerkant en werd  geopereerd op 24 december. Daar zat ik dan tijdens de feestdagen, alleen, met pijn, ik kon niet eens mijn eigen voedsel snijden. De verpleegkundige van dienst had dat gezien en kwam me helpen bij de maaltijd. Ze nam haar tijd om me gezelschap te houden, ik voelde de warmte van mens tot mens en dat deed me ongelofelijk deugd. Ze zat met me in, kwam nog even dag zeggen toen haar shift erop zat… Ze heeft echt iets betekend voor mij, en ik zal haar nooit vergeten. Die persoon wil ik ook zijn voor mijn patiënten.’  

Welke richting zie je jezelf uitgaan na je studies? 

‘Ik heb net stages in de ouderenzorg en bij het Wit-Gele Kruis achter de rug. Ik heb er veel van geleerd, maar helemaal ligt het me niet. Straks doe ik mijn stage in het ziekenhuis, ik vermoed dat dat meer iets voor mij zal zijn.’  

Vanwaar je interesse voor onze redactieraad? 

‘In mijn opleiding komt EBN – evidence based nursing – aan bod. Zo is mijn interesse voor  wetenschappelijke artikels gegroeid. Op Nursing Vlaanderen heb ik al veel interessante informatie gevonden die mij doet groeien in mijn vak. Als lid van de redactieraad wil ik graag relevante onderwerpen voor studenten aanreiken en natuurlijk zelf veel bijleren!’

Ook zin om lid te worden van de redactieraad van Nursing Vlaanderen en mee na te denken over interessante invalshoeken en relevante thema’s? Werk je in een ziekenhuis of als thuisverpleegkundige, of ben je student? Stuur een mail naar redactie@nursing.be en vertel ons wat je huidige functie of opleidingsniveau is en waarom je ons team graag komt versterken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.