Home Nieuws

Nieuwsberichten

Thuisverpleging

Verpleegkundige Marina Vanrutten: ‘We zijn hier samen doorgegaan’

Een beeld zegt meer dan woorden. Daarom waren we bij Nursing Vlaanderen erg nieuwsgierig naar het verhaal achter deze foto uit het jaarverslag van het Wit-Gele Kruis.
De Verpleegkundige
blog tineke verbanddoos

Blog Tineke: ‘Moet ik dan maar zitten, zwijgen en aanhoren?’

De deur staat open -zo gaat dat in de thuisverpleging- maar ik klop nog even en zeg luid ‘goedenavond’. Ik hoor het antwoord weerklinken in de living. Meneer botst bijna op mij met het slaapkleed van zijn echtgenote in de hand. Alles wijst erop dat dit een gewoon, alledaags bezoek zal zijn. Little did I […]
Tineke De Keyser blogt voor Nursing Vlaanderen

Thuisverpleegkundige Tineke gaat bloggen

Als thuisverpleegkundige maak je heel wat mee. Ook Tineke De Keyser uit Gent doet op haar ronde vaak bijzondere ervaringen. Deze deelt ze binnenkort met Nursing Vlaanderen in haar blog.
Thuisverpleging
Kristien Scheepmans

Kristien Scheepmans wint de Anna Reynvaan Wetenschapsprijs 2021

Het onderzoek ‘Streven naar een fixatiearme thuiszorg’ van Wit-Gele Kruis stafmedewerker Kristien Scheepmans won de Nederlandse Anna Reynvaan Wetenschapsprijs 2021.
Moeilijke aders prikken

5 tips om moeilijk vindbare aders te prikken

Hoe prik je moeilijk vindbare aders? Nursing vroeg het aan twee prikexperts en kreeg praktische tips.
Zelfzorg

Verpleegkundigen krijgen extra mentale ondersteuning via iklaadmeop.be

Naar aanleiding van 12 mei 2021, de Internationale Dag van de Verpleegkundige, wordt een nieuw digitaal portaal gelanceerd om zorgverleners mentaal te ondersteunen.

3 vragen over het Zorgpersoneelsfonds 2021

Het wetsvoorstel om het Zorgpersoneelsfonds van 2021 in te zetten om meer verpleegkundigen in te zetten werd deze week goedgekeurd. Wat betekent dit concreet?

Deze twee verpleegkundigen wonnen de sloganwedstrijd van AZ Delta

Geriatrieverpleegkundigen Janneman Schouteten en Axel Vandecandelaere bedachten de nieuwe slogan voor ziekenhuis AZ Delta: ‘Uw verhaal, onze zorg’. Deze verwijst naar de persoonsgerichte zorg die er aan de basis ligt van alles.
Zelfzorg
slapende vrouw in bed

Zo slaap én presteer je goed bij ieder type dienst

Van powernappen en beweging tot wanneer welke voeding: slaapdeskundigen Aline Kruit en Irma Leijten delen tips over slaap en functioneren bij wisselende diensten.
Thuisverpleging
Nursing Vlaanderen_interview Inge Verstreepen

Thuisverpleegkundige Inge Verstreepen: ‘Nu moet het vooruit gaan’

Bij de thuisverpleging is het nog steeds alle hens aan dek. Sinds kort draaien thuisverpleegkundigen extra uren in de vaccinatiecentra, waaronder Inge Verstreepen. Zij is werkzaam als thuisverpleegkundige bij het Wit-Gele Kruis (WGK) in regio Rijkevorsel.