Home Nieuws

Nieuwsberichten

klinisch redeneren

Klinisch redeneren: de 6 stappen

Als de toestand van een patiënt verslechtert, kun jij dan verklaren waaraan dit precies ligt? Om richting te geven aan klinisch redeneren ontwikkelde Marc Bakker een methode die bestaat uit zes stappen: Proactive Nursing.
De Verpleegkundige
melissa verpleegkundige

Bijzondere werkplekken: de esthetische sector

In deze reeks spreken we verpleegkundigen die buiten de ziekenhuismuren aan de slag zijn. Bijvoorbeeld in het leger, de gevangenis of de esthetische sector. Deze aflevering: Melissa T’Sjoen (27) is verpleegkundige in een dermatologische praktijk in Brussel.
Klinisch redeneren
Foto Marc Bakker bij interview

‘Een verpleegkundige moet haar visie op een beredeneerde manier kunnen overbrengen’

Met de zogenaamde Time-ouT methodiek wil Marc Bakker verpleegkundigen stimuleren om op de werkplek te oefenen met klinisch redeneren.
bert kom op tegen kanker

Talent Bert: ‘Het hele ziekenhuis leeft mee met de fietstocht’

Bert Van Den Wijngaert (59), hoofdverpleegkundige op de dialyseafdeling, fietste met een patiëntenteam van het Imeldaziekenhuis mee tijdens de 1000 km voor Kom op tegen Kanker.
De Verpleegkundige
thuiszorg Wit-Gele Kruis

Vrije keuze thuiszorg in het gedrang?

Patiënten die onder druk worden gezet en thuisverpleegkundigen die patiënten van de concurrentie afsnoepen? Het is not done, maar helaas gebeurt het wel.
De Verpleegkundige
beeld podcasts zorg

5 verpleegkundige podcasts waar je écht iets aan hebt

Om vaktechnisch bij te leren, nieuwe ontwikkelingen te volgen of te luisteren naar ervaringen van collega’s: deze podcasts over de zorg zitten boordevol inspiratie.
straatverpleegkundige

Talent Kimberly: ‘Het kost tijd om het vertrouwen te winnen van…

Kimberly Catry (38) is de eerste straatverpleegkundige voor het Wit-Gele Kruis in Kortrijk. Ze schuimt de straten af om daklozen medische hulp te geven. 
ethiek ouderen ziekenhuis

Ethisch dilemma: Volg ik de medische voorschriften of de wensen van…

Omdat een patiënt decubituswonden riskeert, wekt de nachtverpleegkundige haar om de vier uur, zodat ze van houding kan wisselen. Maar de patiënt wil dit wegens haar nachtrust niet en dreigt het ziekenhuis te verlaten. Verpleegkundigen vragen zich af wat wijsheid is.
De Verpleegkundige
verpleegkundigen actie uitstapjes

Op stap met je collega’s? Kies uit deze leerzame en interactieve…

Een dagje uit met collega's, of studenten verpleegkunde? Dit zijn de leukste actiegerichte medische uitjes van het moment.