Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ethisch dilemma: Wanneer mag/moét ik tegenspreken?

Een verpleegkundig team vindt een arts therapeutisch hardnekkig. Als hij zou kijken door de bril van hun kennis en ervaring, zou hij anders handelen, menen ze. Maar ze durven hem er niet op aan te spreken. An Ravelingien, beleidscoördinator ethiek en patiëntbeleving bij het AZ Delta, geeft advies.
verpleegkundig team
Foto: Arno Massee
Premium

De casus

Een team verpleegkundigen

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een proefabonnement. Zo kun je direct dit artikel verder lezen. Na een maand stopt het proefabonnement automatisch.


  • Lees onbeperkt alle premium artikelen en alle magazine-artikelen
  • Vakkennis vergroten met de Nursing Challenge
  • Toegang tot handige tools op de website

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

  1. Ooh zo herkenbaar!! Vanuit diverse hoeken van het ziekenhuis bereiken mij vergelijkbare verhalen. Zo spijtig dat er zo vaak de moed ontbreekt om er iets tegen te doen. Ik zou willen roepen: “Als je niks doet, draag je er zelfs een beetje aan bij ….”, of wellicht liever “Wat is het ergste dat je kan overkomen als je je als team hiervoor sterk maakt?”
    Wat je wint is zo wie zo de trots dat je bent opgekomen voor iemand die daar zelf niet toe in staat was. Een dikke medaille waard! Je zult er echt niet door ontslagen worden!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.