Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

EBP | Kan een mentorprogramma beginnende verpleegkundigen binnenboord houden?

In de zorg moeten we alle zeilen bijzetten om beginnende verpleegkundigen aan boord te houden. Verpleegkundigen zochten uit of een mentorprogramma voor recent gediplomeerde verpleegkundigen in de acute setting leidt tot personeelsbehoud.
EBP - evidence based practice
Premium
Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een proefabonnement. Zo kun je direct dit artikel verder lezen. Na een maand stopt het proefabonnement automatisch.


  • Lees onbeperkt alle premium artikelen en alle magazine-artikelen
  • Vakkennis vergroten met de Nursing Challenge
  • Toegang tot handige tools op de website

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

  1. Het gaat hier om de jongeren aan boort te houden maar het is eveneens zeer belangrijk om oudere ervaren verpleegkundigen aan boort te houden. De expertise die deze verpleegkundigen hebben is nochtans van zeer hoge waarde voor een zorginstelling. Uit ervaring merk ik dikwijls dat laatstejaars studenten al dikwijls denken aan verder studeren voor leidinggevende en/of managementsfuncties…of ze gooien de handdoek al in de ring na enkele jaren en stoppen ermee. Er wordt niet voldoende geïnvesteerd in werkbaar werk en opleiding voor langdurig zieke verpleegkundigen die het werk willen hervatten. Je moet natuurlijk de kans krijgen voor het werk te kunnen of mogen te hervatten. Daarmee bedoel ik dat je ongewild langdurig ziek wordt en alles op de lange baan wordt geschoven. Ik spreek dan uit ervaring zoals het verhaal van mijn echtgenote. Je krijgt tegenwoordig moeilijk uitgelegd dat een intensieve zorgen verpleegkundige met 29 jaar kennis en ervaring zomaar via medische overmacht ontslagen wordt. Je bent voor geen enkele andere functie meer nodig, dit terwijl er een groot tekort is aan verpleegkundigen. Sollicitaties extern eindigen bij online op 50+, zeer eigenaardig voor een knelpuntberoep. Gelukkig vonden we rechtvaardigheid op de arbeidsrechtbank; onterecht ontslag en in hoger beroep schending van het discriminatie verbod.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.