Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Liefdeskoppels in de zorg: Isabelle & Kevin: ‘Onze dementerende patiënt zag dat ik verliefd was voor ik het zelf besefte’

Op de afdeling geriatrie in het ziekenhuis van Knokke sloeg 17 jaar geleden de vonk over tussen Isabelle en Kevin. Intussen zijn ze in een ander ziekenhuis aan de slag en hebben ze de initiële kritiek achter zich gelaten.
Kevin: ‘Doordat we zo discreet zijn weten sommige collega’s nog altijd niet dat we een koppel zijn.’

Wie: Isabelle (49), verpleegkundige mobiele equipe
En: Kevin (40), verpleegkundige mobiele equipe en preoperatieve consultatie
Plaats van ontmoeting: OLV Ter Linden, Knokke (nu AZ Zeno)
Jaar van ontmoeting: 2006

Isabelle: ‘Het was zeker geen liefde op het eerste gezicht tussen Kevin en mij. Ik werkte toen al jaren op de dienst geriatrie in het ziekenhuis van Knokke en hij kwam erbij als nieuwe verpleegkundige.’

Kevin: ‘Ik had eerst nog geen vaste afdeling. In het begin werd ik ingeschakeld op de spoed, maar na verloop van tijd ging ik over naar geriatrie. Zo leerde ik Isabelle kennen. Ik voelde al snel dat het tussen ons klikte, maar zij zag dat niet zo.’

Isabelle: ‘Ik probeerde hem zelfs aan een andere collega te koppelen, maar dat werd niets… Geleidelijk merkten we dat we op dezelfde golflengte zaten. In die periode ging ik na tien jaar huwelijk scheiden en ik kon bij Kevin mijn verhaal kwijt, wat onze band sterker maakte.’

Kevin: ‘We werden verliefd, maar toch bleef Isabelle de boot afhouden. Ze maakte zich zorgen om ons leeftijdsverschil van ruim negen jaar. Ik gaf het niet op en koos vol overtuiging voor haar. Ook met Isabelles dochter klikte het goed.’

Isabelle: ‘Intussen is ze al 26 jaar en heeft ze zelf een zoontje van een jaar oud, dat we regelmatig samen opvangen. Zo hebben we toch de rol van oma en opa, hoewel we samen bewust geen kinderen hebben gekregen.’

Kevin: ‘Alles verloopt nu harmonieus, maar in het begin hebben we het toch even moeilijk gehad op het werk. Aanvankelijk hielden we onze relatie geheim, maar toen de collega’s het uiteindelijk te weten kwamen, gaven sommigen commentaar op ons leeftijdsverschil. Bovendien zocht Isabelles ex contact met mensen op het werk, wat nogal vervelend was.’

Isabelle: ‘In 2007 ben ik overgestapt naar AZ Alma in Eeklo. Na enkele maanden kwam Kevin hier ook. Zo maakten we professioneel een nieuwe start op de werkvloer.’

Kevin: ‘Doordat we zo discreet zijn weten sommige collega’s nog altijd niet dat we een koppel zijn. We proberen professioneel en privé gescheiden te houden en onze job van ons af te zetten wanneer we thuiskomen. Maar als we er echt nood aan hebben, kunnen we wel bij elkaar terecht om te praten over het werk.’

Isabelle: ‘Wederzijds begrip is zo belangrijk in een relatie. Trouwens, toen ik nog in Knokke op de geriatrie werkte was er een dementerende patiënt die opmerkte dat ik verliefd was op Kevin toen ik het zelf nog niet besefte. Dat ben ik nooit vergeten, en ik ben die mevrouw zelfs later nog gaan bezoeken toen ze naar een wzc was verhuisd.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.