Home Blogs

Blogs

Blog Filip: ‘Vroeger zou een onervaren iemand geen complexe patiënten behandelen, vandaag kan het niet anders’

Een feestje met verpleegkundigen? Geen gebrek aan gespreksonderwerpen: de schoonheid van het vak, maar ook de lastige werkomstandigheden. Filip Haegdorens, verpleegkundige en postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit Antwerpen, aanhoort zijn ex-collega’s.  

Blog Margriet: ‘’Waarmee hebben jullie hem platgespoten?’, roept de dochter ons toe’

Als palliatief verpleegkundige krijgt Margriet ook te maken met de emoties van de families van patiënten. En die kunnen soms zo heftig zijn dat ze bij Margriet nazinderen.

Blog Brechje: ‘Ik bel het hoofd bewaking en zeg dat ik vrees voor automutilatie of een suïcidepoging’

Brechje Buskens werkt als justitieel verpleegkundige in de gevangenis van Brugge. In haar eerste Nursing-blog vertelt ze over Lars, de achttienjarige jongen voor wie in de psychiatrie geen plaats was en die voor een nacht bij haar terechtkwam.

Nieuwe blogger: penitentair verpleegkundige Brechje

Brechje Buskens (30) werkt als verpleegkundige in de gevangenis van Brugge. Het contrast kan niet groter zijn met haar thuisbasis, waar de weilanden, een heleboel dieren en haar man en dochtertje op haar wachten. Via haar blogs neemt ze ons in haar bijzondere leefwereld. 

Blog Margriet: ‘Dankjewel lieve patiënt, voor deze mooie levensles’

Overlijdensberichten ontvangen: het maakt deel uit van de job van palliatief verpleegkundige en voormalige communicatietrainer Margriet. Maar van één bepaald bericht schrikt ze…

Gastblog Maite: ‘Pre-shift anxiety is vervelend, maar je kunt er iets aan doen’

Maite is derdejaars hbo-v student en loopt stage. De dag voor haar dienst wordt ze soms overvallen door een lichte paniek (pre-shift anxiety). ‘Kan ik het wel aan?’

Blog Filip: ‘Laten we vooral ook zelf bepalen waar ons vak voor staat’

Filip Haegdorens is verpleegkundige en postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit Antwerpen. Zijn passie: verpleegkundigen inspireren om hun stem te laten horen. Over dat onderwerp blogt hij vanaf nu voor Nursing.

Nieuwe blogger: verpleegkundige en UA-onderzoeker Filip Haegdorens

Hoog tijd dat verpleegkundigen van zich laten horen, vindt Filip Haegdorens. Na een carrière als spoedverpleegkundige werd hij universitair onderzoeker en docent. Zijn bevlogenheid deelt hij nu ook in zijn blogs voor Nursing. Een kennismaking.

Blog Margriet: ‘Lieve stagiair verpleegkunde, houd vol. Je hebt een prachtig beroep gekozen en je kunt het’

Ook voor verpleegkundige en voormalige communicatietrainer Margriet waren stages soms verwarrende of ronduit moeilijke ervaringen. Een doorleefde hart onder de riem aan het adres van stagiairs.

Blog Kathleen: ‘Hoe ga ik om met een bezorgde moeder?’

Kathleen komt thuis bij een jongen die haar hulp nodig heeft. Alleen moet ze eerst nog even voorbij de moeder zien te komen.

Wil jij ook bloggen voor Nursing Vlaanderen?

Stuur een mail naar redactie@nursing.be en vertel ons waarom je graag jouw ervaringen wil delen via Nursing Vlaanderen. Vermeld er ook duidelijk bij wat je functie is, waar je juist werkt en hoeveel jaar je als bezig bent. Student? Vermeld dan je school en het jaar waarin je zit.