Home Blogs

Blogs

Blog Margriet: ‘Ik voel me als een voetballer op de reservebank, rusteloos en nutteloos’

Het gebeurt zelden, maar heel af en toe maakt verpleegkundige en voormalig communicatietrainer Margriet een rustige dag mee op de palliatieve afdeling. 

Expertblog wondzorg: is removerspray luxe of noodzaak bij stomapatiënten?

Is removerspray bij stoma's echt nodig of is het een luxeproduct? Consulent stomazorg Jacqueline Cornelissen geeft haar mening in deze blog.

Expertblog wondzorg: ‘Toch wel blij met het ongewenste gedrag van mijn cliënt’

Inspiratie komt soms uit onverwachte hoek: verpleegkundig specialist Annemiek Mooij* bedacht na een vervelende ervaring met een patiënt een alternatieve positie om te zwachtelen.

Blog Margriet : ‘Als het jongetje zegt dat zijn oma morgen doodgaat, ben ik overdonderd’

Verpleegkundige en voormalig communicatietrainer Margriet botst op de palliatieve afdeling op een kind dat zijn oma bezoekt. Schoolkennis schiet al gauw tekort.

Blog Margriet: ‘Zenuwachtig voer ik de gedetailleerde instructies uit die de patiënt me toeblaft’

Botte patiënten. Elke verpleegkundige krijgt ermee te maken. Margriet herinnert zich één wel heel bijzondere man van tijdens haar stage in de thuisverpleging. 

Blog Hugo | ‘De samenleving opent. Wanneer volgt het ziekenhuis?’

Volgens Hugo zijn verpleegkundigen prima in staat om mee te denken over een exit-strategie uit de pandemie. Hij wenst een open, respectvol gesprek over zin en onzin van maatregelen  in ziekenhuizen.

Gastblog Caroline: ‘Na elke crisissituatie zou een debriefing moeten volgen’

Verpleegkundige Caroline* (26) kreeg tijdens haar nachtdienst te maken met een traumatische gebeurtenis: een patiënt die dreigde te stikken. Sindsdien kampt ze met PTSS-gerelateerde klachten.

Blog Margriet: ‘Ik vind het moeilijk om toe te geven dat een patiënt mijn liefde en zorg niet wil’

Verpleegkundige en voormalig communicatietrainer Margriet krijgt te maken met een dame die haar ongenoegen onmiskenbaar duidelijk maakt en liefst vandaag nog naar huis gaat.

Blog Ellen: ‘Vijf patiënten op de palliatieve afdeling is niet weinig’

Palliatief verpleegkundige Ellen merkt dat collega’s wel eens jaloers zijn op het kleinere aantal zorgvragers dat zij onder haar hoede heeft. Maar is dat terecht? Nee, legt ze uit. 

Gastblog Marnix: ‘Menselijkheid en respect, in de twee richtingen’

Marnix De Pree is adjunct-hoofdverpleegkundige op de Cardiac Care Unit van het UZ in Brussel. Ook hij krijgt te maken met agressie op de werkvloer. In deze barre tijden probeert hij juist de medemenselijkheid te bewaren.

Wil jij ook bloggen voor Nursing Vlaanderen?

Stuur een mail naar redactie@nursing.be en vertel ons waarom je graag jouw ervaringen wil delen via Nursing Vlaanderen. Vermeld er ook duidelijk bij wat je functie is, waar je juist werkt en hoeveel jaar je als bezig bent. Student? Vermeld dan je school en het jaar waarin je zit.